maanantai 5. kesäkuuta 2017

Tervetuloa keittiööni !

Julkaisen ajoittain openhouseandgarden-blogissani ruoka- ja leivontaohjeita. Aloitan perheemme suosikilla, Heinolan mummon kanakastikkeella. Se on broilerikastiketta, mutta lastemme puheessa kastike oli aina mummon kanakastiketta.

 
Kuvat ja ohjeet:
1. Osta kaupasta valmiiksi grillattu broileri.

2. Laita isoon kattilaan noin yksi litra vettä.
Aseta broileri kattilaan ja anna veden kiehua
hiljalleen. Vesi maustuu broilerista ja broilerin
liha lämpenee.

3. Sulata toisessa kattilassa noin 3rkl voita
ja pilko joukkoon naudanlihaliemikuutio.

4. Lisää 3 rkl vehnäjauhoja.

                                            5. Sekoita kaikki keskenään.

6. Kaada broilerin keitinlientä vähän kerrallaan
kattilaan.

7. Sekoita voimakkaasti.

8. Mausta kastike currylla, paprikalla,
maustepippurilla, broilerimausteella ja suolalla.
(Alakuvassa kerma ja mausteet oikealta vasemmalle.)

 
9. Lisää kermaa niin että maistuu!

10. Keitä riisit ja laita ruuat tarjoiluastioihin.

11. Eiku syömään!
     Salaatin ohje alla.

Kesäsalaatti
Tarjolla bambuvadilla ruukkusalaattia, tomaatteja, kurkkua,
vesi- ja cantaloupemelonia sekä punasipulia.
Kastikkeena on oliiviöljyä ja balsamicoa sekä suolaa ja mustapippuria.


Kiitos ruuasta. Hyvältä maistui.



Ei kommentteja: