maanantai 31. heinäkuuta 2017

                       Taas keittiössä

Kukko- ja kanarivistö sekä ankka seuraavat ylhäällä
keittiöaskareita.

Nyt on hyvää: tanskalaisia sinisimpukoita
OHJE sinisimpukoiden valmistamiseen:

1. Tarvitaan pussillinen eläviä sinisimpukoita.
Puhdista ne juoksevan veden alla.
Heitä rikkinäiset pois.

2. Kuullota kasarissa sipuli ja valkosipuli voiöljyseoksessa.
Lisää suolaa ja mustapippuria.

3. Lisää 1 desilitra vettä ja 2 desilitraa valkoviiniä.
Anna kiehua.

4. Lisää sinisimpukat kasariin kiehuvaan nesteeseen.

5. Sekoita varovasti.
Keitä kannen alla noin 5 minuuttia.
Heitä vielä pois simpukat, jotka eivät auenneet keitettäessä.

6. Nosta simpukat lautaselle.
Avaa kuoret ja nauti simpukat. Liemikin on syötävän hyvää.

7. Simpukoiden jälkeen voi jatkaa merellisillä herkuilla.
Tässä tarjolla avocadoja, jotka on täytetty avocadon maltoon
sekoitetuilla katkaravuilla ja majoneesilla.
Mausteena suolaa ja tilliä.
                                              Salaatiksi käy tomaatti-mozzarella.
Nam!
Hyvää, mutta ei ihan tavallista herkkua.
Jälkiruuaksi sopii raparperipiiras mansikoiden ja vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja: