![]() |
| Kukko- ja kanarivistö sekä ankka seuraavat ylhäällä keittiöaskareita. Nyt on hyvää: tanskalaisia sinisimpukoita |
![]() |
| OHJE sinisimpukoiden valmistamiseen: 1. Tarvitaan pussillinen eläviä sinisimpukoita. Puhdista ne juoksevan veden alla. Heitä rikkinäiset pois. |
![]() |
| 2. Kuullota kasarissa sipuli ja valkosipuli voiöljyseoksessa. Lisää suolaa ja mustapippuria. |
![]() |
| 3. Lisää 1 desilitra vettä ja 2 desilitraa valkoviiniä. Anna kiehua. |
![]() |
| 4. Lisää sinisimpukat kasariin kiehuvaan nesteeseen. |
![]() |
| 5. Sekoita varovasti. Keitä kannen alla noin 5 minuuttia. Heitä vielä pois simpukat, jotka eivät auenneet keitettäessä. |
![]() |
| 6. Nosta simpukat lautaselle. Avaa kuoret ja nauti simpukat. Liemikin on syötävän hyvää. |
![]() |
| 7. Simpukoiden jälkeen voi jatkaa merellisillä herkuilla. Tässä tarjolla avocadoja, jotka on täytetty avocadon maltoon sekoitetuilla katkaravuilla ja majoneesilla. Mausteena suolaa ja tilliä. |
![]() |
| Nam! Hyvää, mutta ei ihan tavallista herkkua. |
![]() |
| Jälkiruuaksi sopii raparperipiiras mansikoiden ja vaniljakastikkeen kanssa. |










Ei kommentteja:
Lähetä kommentti