keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Keittiössä taas
Pakastimen tyhjennys, osa 1.

Kuva keittiöstäni. 
Olen koonnut keittiökaappien päälle kuparipannuja, -kattilan, 
-kiulun ja muita astioita. Vasemmassa reunassa on suvultani peritty kahvimylly.

Sitten leipomaan !
Pakastimessani on vielä paljon punaisia viinimarjoja.
Täytyy tehdä tilaa uusille marjoille.
Usein leivon vieraille ja tuliaiseksi Mamman marjapiiraan.
Se on helppo, ja leivonta-aineet löytyvät yleensä kaapista. 

                      Ohje Mamman marjapiiraaseen:


1. 0,5-1 litra punaisia viinimarjoja,
mustikoita tai puolukoita

         2. Munat ja rasva sekä kermaviili
kannattaa ottaa huoneenlämpöön
                   puolisen tuntia ennen leipomista.
                                      
3. Tee taikina.
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
Sekoita keskenään.
Lisää
1 muna ja sekoita.
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan.
Sekoita kaikki yhteen.



4. Taputtele taikina piirakkavuokaan tai
vuoraa pieni paistoastia leivinpaperilla
ja taputtele siihen tasaiseksi.

Jos haluat pellillisen piirasta,
tee tupla-annos taikinaa ja täytettä.


5. Valmista täyte.
2 dl kermaviiliä
n. 1dl sokeria
1 muna
1tl vaniljasokeria
0,5-1 litra marjoja
Sekoita keskenään ja kaada taikinan päälle.

6. Valmis uuniin. 200 astetta, 30-40 minuuttia

7. Uunista otettaessa piirakan pinta on löysä,
mutta jäähtyessä kiinteytyy.

   8. Tarjoile jäätelön ja mansikoiden kanssa.
        Kuvassa sitruunamelissan lehdet tuovat väriä lautaselle.

Ei kommentteja: