Pakastimen tyhjennys, osa 1.
Kuva keittiöstäni.
Olen koonnut keittiökaappien päälle kuparipannuja, -kattilan,
-kiulun ja muita astioita. Vasemmassa reunassa on suvultani peritty kahvimylly.
Sitten leipomaan !
Pakastimessani on vielä paljon punaisia viinimarjoja.
Täytyy tehdä tilaa uusille marjoille.
Usein leivon vieraille ja tuliaiseksi Mamman marjapiiraan.
Se on helppo, ja leivonta-aineet löytyvät yleensä kaapista.
Ohje Mamman marjapiiraaseen:
![]() |
1. 0,5-1 litra punaisia viinimarjoja, mustikoita tai puolukoita |
![]() |
2. Munat ja rasva sekä kermaviili kannattaa ottaa huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen leipomista. |
![]() |
3. Tee taikina. 150 g voita tai margariinia 1 dl sokeria Sekoita keskenään. Lisää 1 muna ja sekoita. 3 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhoja Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kaikki yhteen. |
![]() |
6. Valmis uuniin. 200 astetta, 30-40 minuuttia |
![]() |
7. Uunista otettaessa piirakan pinta on löysä, mutta jäähtyessä kiinteytyy. |
8. Tarjoile jäätelön ja mansikoiden kanssa.
Kuvassa sitruunamelissan lehdet tuovat väriä lautaselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti