sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Keittiössä taas
Valaisimen vieressä keittiössämme on kattokoriste,
jossa koristeet vaihtuvat vuodenaikojen mukaan.
Entiset oppilaani Lauri, Heikki ja Eero tulevat mieleen
katsellessani keskellä olevaa kynttilälyhtyä.


Ruuaksi lohta ja kantarellikastiketta
Kantarellikastike
                                           1. Pilko kantarellit ja sipuli (yksi riittää).

2. Paista sienet ja sipulit voi-öljy-seoksessa.

3. Lisää jauhoja 2-3 ruokalusikallista.
Sekoita ne sienisipuliseokseen.

4. Lisää kerma.
Tällä kertaa käytin kolmen juuston kermaa ja ruokakermaa.
Jos tuntuuu liian raskaalta, maitoa voi lisätä joukkoon.

5. Mausta; suolaa, vähän musta- tai valkopippuria.
Hunaja antaa pikantin maun, 2-3 ruokalusikallista.

6. Kaada tarjoilukulhoon odottamaan.

7. Grillaa lohi.

8. Alkupalana tomaattibruschetta,
pääruokana grillattua lohta, uusia perunoita, kantarellikastike
ja vesimeloni-paprika-punasipulisalaati.

Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja: