tiistai 4. heinäkuuta 2017


Savustaminen kuuluu kesään

Perheemme Lappi-savustin toimii luotettavasti ja savustaa hyvin -
säässä kuin säässä.

 
Puut palamaan alalaatikkoon, niiden yläpuolelle leppäpuru ja sokeripalat ja ritilälle lohi savustumaan.


Valmista alle tunnissa miedolla lämmöllä.
Isompikin lohi mahtuu savustimeen melko hyvin.
Tosin tältä yli kaksikiloiselta jouduttiin
 leikkaamaan pää irti.

Tarjolla savustettua lohta ja uuniperunoita



Uuniperunoiden kastike on kermaviiliä, joka on höystetty majoneesilla,
sinapilla ja ruohosipulilla. Se sopii myös lohelle.
Lautasella on myös edelliseltä päivältä jääneitä perunoita perunasalaattina, 
vesimelonisalsaa, fetaa ja kantarellimuhennosta.
Kyllä nälän pitäisi pysyä loitolla jonkin aikaa.

Terassin tukaani seuraa häkistään kesän touhuja.
















Ei kommentteja: