sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

              Tervetuloa taas keittiööni !


Hieman keittiöstäni
Liesituulettimen päällä on muistoja ulkomaan matkoilta.
Ne palauttavat mieleen monia hauskoja reissuja;
mm. ensimmäiseltä Rodoksen matkalta on servettiteline,
Mijasista Espanjasta sitruunanpuristin, hauska muki Nizzasta,
Pisan torni Italiasta, suolasirotin Barcelonasta ja
valheenpaljastimen kopio Roomasta.

Raparperit ovat tänä vuonna kasvaneet hienosti.
Leivoin raparperipiiraan ystävillemme kahvin kanssa.

Valmiina käsiteltäviksi.

Yleiskone ja piirasaineet esille.
 
Perushelppo raparperipiirakan ohje:
 
2 munaa
!,25 dl sokeria
0,75 dl kuohukermaa
1dl sulatettua voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Päälle
5-6 dl raparperinpaloja
 
Pinnalle
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl mantelirouhetta
0,5 dl kuohukermaa
1 muna
 
Valmista taikina. Levitä se piirasvuokaan. Ripottele päälle raparperipalat.
Kaada pinnalle tulevat aineet raparperien päälle.
 
Uuni 200
Aika 40-45 min
 
Tarjoile mansikoiden ja vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
 
Uunipellillä on tupla-annos taikinaa.
 
Pinta hieman ruskea; valmis otettavaksi uunista.
 
Maukasta keskikesää!

 




Ei kommentteja: