perjantai 8. kesäkuuta 2018

Viileä ja tuulinen sää jatkuu 
Siispä on hyvä aika työstää raparpereja.

Ensin raparperipiirakan pariin. HELPPO RESEPTI RAPARPERIPIIRAKALLE: 100g voita, 
2dl sokeria, 3dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhoja, 1prk kermaviiliä ja 1 muna.. Sulatettuun voihin sekoitetaan kunnolla kuivat aineet. Sitten lisätään kermaviili ja muna. Sekoitetaan. Taikina levitetään voideltuun kakkuvuokaan tai vastaavaan paistoastiaan. Pilkotut raparperit levitetään taikinan päälle. Paistetaan. UUNI 200 astetta ja AIKA 25 minuuttia


Itse paistoin piirakan neliön muotoisessa uunivuoassa leivinpaperin päällä.
 Raparperit kasvavat vauhdilla, joten ajattelin työstää niitä enemmän.
Etualalla valmis raparperipiirakka. Vihreässä kulhossa raparperikiisseli, ja kattilasa on tulossa raparperimehua

Kaikki valmista. Raparperimehun valmistaminen on helppoa. 
OHJE: 2l pilkottuja raparperejä keitetään vedessä,  jota on noin 2litraa. Lisätään 2dl sokeria ja runsas teelusikallinen vaniljasokeria. Keittoaika 15 minuuttia. Raparperit siivilöidään pois ja saatu mehu pannaan uudestaan kattilaan ja levylle. Mehuun lisätään sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan. Mehu kiehautetaan. Sitten se jäähdytetään ja tarjoillaan.
Keittiötouhujen jälkeen on aika palkita itsensä kupposella kahvia ja raparperipiirakalla jäätelön ja mansikoiden kera. Vaikka patiolla, jos tarkenee.

Pihalla voi ihastella juuri avautuneita keisarinkruunuja ja
jalokärhöjä.

Ei kommentteja: