sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Sadonkorjuuaikaan kaalilaatikkoa tai vaikkapa gulassia
Helpon kaalilaatikon ohje:
 1. Paista ½kg jauhelihaa 2. Keitä 2dl riisiä 3. Keitä kaali pehmeäksi. Kaikki voit maustaa suolalla ja pippurilla. Kaalin keitinliemeen voit lisätä 1-2 lihaliemikuutiota.

4. Lisää riisi ja jauheliha kaalin joukkoon ja tarksita maku.

5. Sitten kaikki voideltuun uunivuokaan ja vuoka uuniin, 170 astetta noin 2 tuntia.

Hyvää tuli!

Nauti kaalilaatikko puolukkahillon kanssa.

Unkarilainen gulassi on kuin suomalainen lihakeitto ja sopii tuoreiden keittojuuresten ansiosta hyvin tarjottavaksi sadonkorjuuaikaan. Kuvan gulassi oli peitetty makoisalla leivällä.

Jälkiruuaksi sopii raparperipiirakka.


Raparperipiirakkaa mansikkajäätelön kera.




Ei kommentteja: