lauantai 25. elokuuta 2018

Viikonloppuna
Edellisen postauksen juhannusruusun nuppu on auennut kauniiksi kukaksi, ehkä Sauli-presidentin 70-vuotispäivien kunniaksi 24.8.2018
Myös vanhan ajan pelargoniat kukkivat hyvin. Vahdoin uutta multaa ruukkuihin. Toivottavasti ne pärjäävät sillä talven yli.
Läpimäriksi kastumisen jälkeen Lohjan taiteiden illassa nopeasti ruuaksi helppoa ja hyvää:
 
Tällä kertaa grillasimme broilerin sisäfileitä.Oheen kermaviili-sinappimajoneesidippi ja vihanneksia sekä oliiveja. Leivät ovat kylmäsavulohileipiä, kuten tavallista.





*******************************************************

Koska omenoita tulee paljon, kaivoin Omenahyve-reseptin esille. Sen olen vuosia sitten saanut erään oppilaan äidiltä, kun koulussamme vietettiin omenapäivää leipomisen merkeissä. 
Kerrottakoon pikku juttu siitä päivästä.  Oli työnjako; toiset oppilaat paloittelivat omenoita, toiset tekivät taikinaa. Paistamisen jälkeen kaikki saivat tietysti herkutella omenahyvettä vaniljakastikkeen kanssa. Ei kuulunut kuin tyytyväistä hyrinää, kunnes eräs tytöistä sanoi: -Ope, mun paistoksessa on kynnenpala! Ja niin oli. Jollain oppilaalla oli liian pitkä kynsi katkennut omenanpaloja viipaloidessa paistovuokaan. Eipä tuo tapahtuma herkuttelua estänyt!

                                                    Ohje omenahyveelle 
Sulata 175 grammaa voita. Sekoita siihen n. 2½ desilitraa sokeria ja 5 desilitraa kaurahiutaleita.

Pilko omenanpalat uunivuuan pohjalle leivinpaperin päälle. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Pudokkaatkin kelpaavat, kun ottaa huonot kohdat pois.

Levitä taikina omenoiden päälle.

Paista uunissa; 225 astetta, noin 50 minuuttia. Seuraa loppuvaiheessa, ettei paistos pala. Voit vähentää lämpöä, jos sitä näyttää.

Pienen jäähdyttämisen jälkeen omenahyvettä vaniljajäätelön tai -kastikken kera.
 Päiväkahviksi sopii esimerkiksi caffe latte.

Ei kommentteja: