![]() |
| Edellisen postauksen juhannusruusun nuppu on auennut kauniiksi kukaksi, ehkä Sauli-presidentin 70-vuotispäivien kunniaksi 24.8.2018 |
![]() |
| Myös vanhan ajan pelargoniat kukkivat hyvin. Vahdoin uutta multaa ruukkuihin. Toivottavasti ne pärjäävät sillä talven yli. |
![]() | |||||
| Tällä kertaa grillasimme broilerin sisäfileitä.Oheen kermaviili-sinappimajoneesidippi ja vihanneksia sekä oliiveja. Leivät ovat kylmäsavulohileipiä, kuten tavallista. |
*******************************************************
Koska omenoita tulee paljon, kaivoin Omenahyve-reseptin esille. Sen olen vuosia sitten saanut erään oppilaan äidiltä, kun koulussamme vietettiin omenapäivää leipomisen merkeissä.
Kerrottakoon pikku juttu siitä päivästä. Oli työnjako; toiset oppilaat paloittelivat omenoita, toiset tekivät taikinaa. Paistamisen jälkeen kaikki saivat tietysti herkutella omenahyvettä vaniljakastikkeen kanssa. Ei kuulunut kuin tyytyväistä hyrinää, kunnes eräs tytöistä sanoi: -Ope, mun paistoksessa on kynnenpala! Ja niin oli. Jollain oppilaalla oli liian pitkä kynsi katkennut omenanpaloja viipaloidessa paistovuokaan. Eipä tuo tapahtuma herkuttelua estänyt!
Ohje omenahyveelle
![]() |
| Sulata 175 grammaa voita. Sekoita siihen n. 2½ desilitraa sokeria ja 5 desilitraa kaurahiutaleita. |
![]() |
| Pilko omenanpalat uunivuuan pohjalle leivinpaperin päälle. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Pudokkaatkin kelpaavat, kun ottaa huonot kohdat pois. |
![]() |
| Levitä taikina omenoiden päälle. |
![]() |
| Paista uunissa; 225 astetta, noin 50 minuuttia. Seuraa loppuvaiheessa, ettei paistos pala. Voit vähentää lämpöä, jos sitä näyttää. |
![]() |
| Pienen jäähdyttämisen jälkeen omenahyvettä vaniljajäätelön tai -kastikken kera. Päiväkahviksi sopii esimerkiksi caffe latte. |








Ei kommentteja:
Lähetä kommentti