lauantai 11. huhtikuuta 2020

Herkkuja pääsiäiseen 1. osa
Pitkäperjantaina herkuttelimme karitsalla.
Marinoidut karitsan sisäfileet otetaan huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistamista. Parsat kuorittiin keittämistä varten.

Parsat valmistuvat reilussa viidessä minuutissa suolasipulissa paistinpannussa Hans Välimäen ohjeen mukaan. Fileitä paistetaan kummaltakin puolelta voi-oliivi-rasvassa kolme minuuttia. Sitten foliossa uuniin 10 minuutiksi. Takana kattilassa valmistuu bearnaise-kastike parsoille.

Karitsan paistinrasvasta tulee kerman kanssa kastike fileille. Pariisinperunat valmistuvat uunissa vaivattomasti. Vain suolaa vähän lisäksi.

Kurkku-tomaatti-mozzarella-oliivisalaattia oheen. Buon appetito!

Jälkiruuaksi mämmiä, persikoita ja vaniljakastiketta.

********************

Rahkapullia päiväkahville. Pullahiiri on jo käynyt maistelemassa.

Ei kommentteja: