Raparpereista hyvää piirakkaa
 |
| Raparperit kasvavat alkukesällä nopeasti ja niitä pitää hyödyntää silloin. Tein kaksi helppoa raparperipiirakkaa, joiden ohjeet ovat seuraavassa. |
|
Raparperipiirakka 1.
 |
| Valmistetaan murotaikina: 150g voita, 1dl sokeria, 1 muna, 3dl vehnäjauhoja ja 1tl leivinjauhetta. |
 |
| Levitetään taikina pienelle uunipellille tai vuokaan. |
 |
| Pilkotut raparperit levitetään taikinan päälle. |
 |
| Raparperien päälle levitetään seos, jossa on 1prk ranskankermaa, 1dl sokeria, 1kananmuna ja 1tl perunajauhoja. Kaiken päälle reilusti hunajaa ja murkattuja pähkinöitä tai mantelilastuja. |
 |
| Uuni 180 astetta, noin 45 minuuttia. |
 |
| Ja sitten nauttimaan esimerkiksi jäätelön kanssa. |
|
|
Raparperipiirakka 2.
 |
| Valmistetaan hieman muunneltu murotaikina: |
100g voita, 2dl sokeria, 3dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta, 1tl kardemummaa ja 1dl kermaviiliä.
Voisulan joukkoon sekoitetaan sokeri ja jauhot. Seoksesta otetaan 1dl erilleen pienempään kulhoon. Isompaan taikinaosaan lisätään leivinjauhe, kardemumma, kermaviili ja kananmuna. Sekoitetaan.
 |
| Taikina levitetään voideltuun piirakkavuokaan. |
 |
| Pinnalle levitetään raparperipalat, ja erilleen otettu taikina murustellaan päälle. Uuni 200 astetta, noin 35 minuuttia. |
 |
| Raparperipiirasta nautitaan jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa esim. päiväkahvilla. Olkaa hyvä! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti