torstai 14. syyskuuta 2017

Keittiössä
Italiasta Muranon saarelta hankittu lasinen omenapuutaulu sopii syksyn säilöntäteemaan.

Hankimme kuivurin helpottamaan säilöntää.


Kuivaamisen aloitin kantarelleilla. 
Niitä löytyy hyvin tällaisena kosteana ja lämpimänä syksynä.
Sienet pilkoin pieniksi kahdelle tasolle.

Kansi päälle, lämpö kohdilleen, töpseli seinään ja antaa kuivua.
Näin pieneksi kantarellit
kutistuivat.

Purkkiin laitettuna näyttää
vielä vähemmältä.
                            Seuraavaksi kokeilin oreganon kuivaamista.
Oregano on kasvanut tänä kesänä tuuheaksi kasviksi.

Leikkasin oreganon varsia ja
revin niistä lehtiä kuivuriin.

Lehtiä riitti kolmeen kerrokseen.
Hidasta hommaa!



Taas kansi päälle, oikea lämpötila ja töpseli seinään.
Ja odottamaan.
Pidän kuivattuja lehtiä 1-2 vuorokautta lautasella ennen purkittamista.
Ovatpahan sitten kuivia.
Pienensin leikkurilla oreganon lehtiä.

Valmis!

Mustien torvisienten kuivamisen kuivuri sopii hyvin.
Kaikki viisi kerrosta täynnä revittyja sieniä käsittelyssä.

Levitin kuivatut torvisienet sanomalehdelle yön yli, jotta ne ovat varmasti kuivia 
ja valmiina purkitettaviksi.
Kuivatut torvisienet ja kantarellit odottavat hyviä reseptejä aikanaan.

Ei kommentteja: