sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Sadonkorjuuaika
Pienestä hyötypuutarhasta on ilo kerätä pientä satoa.

Perunat on nostettu maasta. Suurin osa perunoista jäi melko pieniksi. 
Ehkä kesä ei ollut suosiollinen amatööri-perunankasvattajalle. Onneksi perunat eivät ole rupisia.
Suussa sulavia, pehmeäkuorisia tomaatteja kypsyy koko ajan.
Viimeiset valkeakuulaat olivat pudonneet maahan. Mutta hyviä olivat!
Onneksi punakaneli-omenat kypsyvät vielä puussa.

Metsästä tarjolla:
Sieniä löytyy metsästä nyt;
Ylhäällä vasemmalta alken karvarouskut valmiina ryöpättäväksi, suppilovahverot, 

pienet karvarouskut ryöpättäväksi ja etikkasieniksi työstettäväksi. 
Alarivissä mustat torvisienet ja kantarellit odottavat kuivaamista.
Valmiina pakastettavaksi kolme pussillista sekasieniä ja puoli purkillista etikkasieniä.
Etikkasienet saavat tekeytyä jouluun asti liemessään.
Liemessä keitin yhteen viinietikkaa, sokeria, suolaa, muskottia, neilikkaa,
valkopippuria ja laakerinlehtiä. Jäähtyneen liemen kaadoin ryöpättyjen sienten päälle.

Kantarellien ja torvisienten kuivaamisen kirjoitin edellisessä postauksessa.


Tämä sieni on kuin pihvi, tunnistatko?
Tämä on ukonsieni.
Pyöräytin sienen kokonaisena kananmunassa ja korppujauhossa,
lisäsin suolaa ja valkopippuria. Sitten paistoin miedolla lämmöllä
voissa molemmilta puolilta valmiiksi. Kuin pihvi!

Ei kommentteja: