sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Vastaus edelliseen kysymykseen:
Vasemmalta: voilasta (sen avulla pyöritetään voirenkaita juhlapöytään), survin, taikinahärkin, 
kolme kauhaa (ensimmäinen veistetty yhdestä puusta), kaulin ja suolasalkkari eli suola-astia.
Suolasalkkarin alapuolella pannukoukussa roikkuu hyljeavaaja.

Lähikuva suolasalkkarista, tietenkin itse tehty joskus 1900-luvun alussa.

Ruuaksi sopii näin syksyllä tai sateiden lomaan 
kaalikeitto helpolla tavalla.
Kaali ja porkkanat kypsyvät kattilassa kasvisliemessä. Mausteina laakerinlehtiä, 
pippuria ja suolaa. Jauheliha paistetaan erikseen. Maustetaan suolalla.

Sitten jauheliha keittoon. Annetaan hautua jonkin aikaa. Tarkista maku.


Olkaa hyvä! Kirkasliemistä kaalikeittoa.


Jorma Uotinen toteaa 13.10.2017 Helsingin Sanomissa (kuvakaappaus) pitävänsä keitoista.
´Olisi mukava syödä useammin kirkkaan liemen keittoja: esimerkiksi kaalikeittoa tai lihasoppaa.´


Ei kommentteja: